Folkbildarforum

Folkbildarforum

Folkbildarforum är Sveriges största konferens om folkbildning och samhällsutveckling. Vi är öppna för alla och hämtar inspiration från många oväntade håll för att utforska det lärande civilsamhället. Både i vardagen som det ser ut just nu, och i framtiden.

Folkbildarforum arrangeras av Bildningsförbundet Östergötland. Deltagarantalet har de senaste åren legat runt 400. Temat för 2016 var Makt och Mening. Årets tema är Mod och Motstånd, både för konferensen och för vår tidning. Texter om det nya temat börjar vi lägga upp i början av februari.

Lever hela året
Utöver konferensen i november arrangerar Folkbildarforum seminarier, vi debatterar i medierna, och ordnar andra aktiviteter för att lyfta in nya perspektiv som rör om i grytan. Bland annat ger vi ut tidningen #FOFO två gånger om året, vi har gett ut boken Dom kallar oss strutsar och översatt Valmyndighetens material.

Välkommen!
Varmt välkommen till Folkbildarforum där vi kombinerar nytta och nöje! Vi tar gärna emot dina tips på ämnen, projekt, personer och organisationer som du tycker borde få mer uppmärksamhet. Hör gärna av dig till oss. Tidigare har man bland annat kunna träffa Hans Abrahamsson, Sara Öhrvall, Stina Oscarsson, Genusfotografen, Filip Wijkström, Behrang Miri, Troed Troedson, Maktsalongen och Expo.

Sedan 2008 har Folkbildarforum arrangerats varje år av Bildningsförbundet Östergötland, som är en intresseorganisation för regionens folkhögskolor och studieförbund. Vi har aldrig ryggat för svåra frågor, och vissa har ibland uppfattat oss som provocerande. Det har vi egentligen inget emot. Bara vi bidrar till en mer livlig debatt om civilsamhälle, bildning och samhällsutveckling.
.
folkbildarforum2014b_726px