fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2013

Maria Wetterstrand till Folkbildarforum!

måndag 02 september 2013

Maria Wetterstrand till Folkbildarforum!

Maria Wetterstrand ledde Miljöpartiet till att bli Sveriges tredje största parti, och många menar att hon var en av Sveriges mest omtyckta politiker. Idag arbetar hon som föreläsare och debattör och diskuterar miljöfrågor i många olika sammanhang.

Vi är glada att få välkomna henne till årets Folkbildarforum, speciellt med tanke på hennes erfarenheter av folkbildning. Hon har själv gått kurser och på folkhögskola, och hon menar att det har många fördelar jämfört med traditionell utbildning.

– Jämfört med annat lärande så har folkbildningen större frihet och flexibilitet. Det gör att fler människor kan hitta något som passar dem.

Därför menar Maria att folkbildningen kan bli en viktig inspiratör för skolvärlden i framtiden. När vi frågar henne vad hon plötsligt skulle bli utbildningsminister så svarar hon så här:

– Jag skulle vilja ändra på en hel del, men faktum är att jag tror just skolan behöver arbetsro snarare än nya reformer. Om jag ska göra något så vill jag framförallt se mer av pedagogiskt nytänkande, snarare än en återgång till 50-talets lydnads- och disciplinsskola. Där kan folkbildning vara en inspiratör.

Maria föreläser under Folkbildarforums andra dag, 20 november. Hoppas vi ses där! Läs mer om Maria i vårt pressmeddelande.

 

Etiketter:

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()