fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2016, Uncategorized

Årets stipendiater utsedda

onsdag 23 november 2016

Årets stipendiater utsedda

På tisdagkvällen delade Folkbildarforum ut två stipendier  för utomordentliga insatser inom folkbildningen. Vi gratulerar Sofia Cedvén och Helin Ljungberg!

Till Årets Folkhögskolelärare 2016 utsågs Sofia Cedvén på Lunnevads folkhögskola med motiveringen:

”Sofia har under sina tio år på Lunnevads Folkhögskolas allmänna kurs inspirerat och motiverat hundratals elever att tänja på sina gränser, att göra det lilla extra, och kanske det viktigaste av allt – att få dem att förstå att de kan mycket mer än de tror!

Sofia är en ’religions-nörd’ som älskar både sitt ämne och att undervisa. Hon är en lysande pedagog som lyckas få även den mest motsträviga elev att vilja förstå, fundera och fördjupa sig i religionens värld.”

sofia-cedven_wb

Årets studiecirkelledare är Helin Ljungberg, som har arbetat med folkbildning under hela sitt liv. Motiveringen lyder:

”Hon har en unik förmåga att beröra grupper och göra den extra skillnad i människors liv som visar på mänsklighetens styrka. Detta i ett samhälle som av många upplevs blivit kallare och mer opersonligt. Hon har skapat kontinuitet och sammanhang för människor som tidigare varit utanför samhällets nuvarande ramar. Helin och hennes erfarenhet, kompetens och person är den lilla människan som med folkbildning som verktyg gör stor skillnad under 2016, ett år kantat av flyktingströmmar, ökat utanförskap och ett större behov av mänsklighet.”

Grattis till båda!

 

 

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()