fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2013

Genus, fotografi och folkbildning

tisdag 11 juni 2013

Genus, fotografi och folkbildning

När vi pratade med Genusfotografen Tomas frågade vi om han själv har sysslat med folkbildning. ”Ja, det är väl det jag håller på med nu”, svarade han spontant. För honom är hans arbete en slags folkbildning, eftersom han sprider medvetenhet kring könsstereotyper bilder.

– Bilder gör stereotyper väldigt tydligt. Det kan man prata om och göra övningar kring, vilket vi ska göra Folkbildarforum. Jag skriver också allt fler artiklar och texter. Då kan man nå ännu fler och ge en ökad förståelse, menar Tomas.

Tomas tror att folkbildningen har mindre problem än andra med genusstereotypa bilder. Enligt honom är det reklam och dylika kommersiella sammanhang som har mest stereotypt innehåll. Han tror att folkbildningen har mer frihet i sin position, vilket Magnus Dahlstedt också var inne på.

Det gläder förstås oss folkbildare. Samtidigt är det ett arbete som pågår hela tiden, och vi tror att Genusfotografen kan hjälpa oss att hitta nya vägar framåt. Vi ser fram emot att lyssna på hans föreläsning, delta i seminariet och titta på hans fotografier i november!

 

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()