fbpx
Folkbildarforum

Kalendarium

Grundutbildning i PuL

onsdag 13 januari 2016

Grundutbildning i PuL

Lagrar ni information om anställda, deltagare och medlemmar på ett lagligt sätt? Är du säker? Nu har du chansen att lyssna på juristen och utbildaren Kristina Blomberg som har lång erfarenhet av att bringa klarhet i personuppgiftslagen, PuL.

Många tror att PuL bara gäller för personnummer, men det är fel. Personuppgifter är ett betydligt bredare begrepp. Kom och lär dig hur och när man får registrera personuppgifter, hur och när man måste fråga de registrerade om de accepterar att registreras och hur man måste tala om för kunder, medlemmar, anställa och andra att de är registrerade. Vi kommer gå igenom regelverket i PuL noggrant under utbildningen så att du kan känna dig trygg i att inget ska bli fel i just din organisation. Dessutom pratar vi om den framtida Dataskyddsförordningen som kommer att ersätta PuL om några år.

Kristina Blombergs huvudsakliga arbetsuppgifter på Datainspektionen de sista nio åren var att utbilda personuppgiftsombud och andra som vill veta mer om personuppgiftslagen (PuL). Nu driver hon ett eget företag på området, PuL-Pedagogen, och är van vid att prata så att alla kan förstå.
– Att vi dessutom har roligt på utbildningarna gör ju inte saken sämre, säger Kristina.

Varmt välkomna!

Anmäl dig här

Tid: 9 februari, 9.30 – 15.30
Pris: 1000 kr (500 kr om du jobbar i ideell verksamhet)
Plats: Hemslöjden, Storgatan 41, Linköping

Etiketter: , , , , , ,

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()