fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2016

Hur kan en organisation engagera?

tisdag 25 oktober 2016

Hur kan en organisation engagera?

Hur ska en organisation egentligen göra för att engagera människor? Och är det verkligen sant att medlemskap är mindre viktigt för de flesta? De frågorna tar sig civilsamhällsforskaren Torbjörn Einarsson an på Folkbildarforum i november!

Torbjörn jobbar på Stockholm Center for Civil Society Studies (SCCSS) vid Handelshögskolan i Stockholm och forskar på civilsamhällets betydelse och styrningen av civilsamhällets organisationer. Han har tittat en hel del på hur folk engagerar sig i individualismens tidevarv.

– Ofta får vi höra att folk inte längre är engagerade i civilsamhället. Det sägs att man numera endast vill göra punktinsatser i sina hjärtefrågor och absolut inte binda upp sig för några längre uppdrag.

Många organisationer agerar utifrån det och söker nya givare och volontärer, istället för att försöka aktivera sina befintliga medlemmar. Men då är det kanske inte så konstigt om medlemmarna är mindre engagerade?

– Vet vi egentligen vad som är hönan och vad som är ägget? Tänk om det är så att det är individen som tvingats förändra sitt beteende för att svara upp mot ett förändrat civilsamhälle och inte tvärt om?

Det är en fascinerande fråga, och något som Torbjörn kommer att prata mer om på Folkbildarforum 22-23 november. Anmäl dig här.

 

Etiketter:

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()