fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2017, Uncategorized

Idémuller och rundvandring på första workshopen

torsdag 31 augusti 2017

Idémuller och rundvandring på första workshopen

Höstens första workshop med Tuomo Haapala blev en dag för introduktion, inspiration, idémullrande och nätverkande. I deltagarskaran fanns representanter för såväl dans, teater och sång som måleri och textil.

Under höstens konferens, närmare bestämt den 28 november, kommer Folkbildarforum för första gången att bjuda på en egenproducerad föreställning. För regin står kompositören och regissören Tuomo Haapala, som tidigare skapat mer än 30 stadsföreställningar i Sverige och Norden och som vi skrivit mer om här.

Vid varje stadsföreställning har Tuomo sammanfört olika lokala kulturproducenter men också bjudit in idrottsföreningar, tekniker och andra intressegrupper att delta. Så sker också inför föreställningen i Linköping, med den skillnaden att årets scenkonstverk framförs inomhus, i Crusellhallen i Konsert & Kongress. Med arbetstiteln ”Släck mörkret”, syftar föreställningen till att visa på fokbildningens möjligheter att sprida upplysning i en mörk tid.

”Hur kan vi utnyttja lokalen på ett kreativt och fantasifullt sätt?” var en av frågeställningarna som Tuomo tog upp under introduktionen på Valla Folkhögskola den 19 augusti, dit runt 25 deltagare sökt sig. Själv hade han redan flera idéer om oväntade lösningar och under eftermiddagen gjordes ett besök i lokalen med rundvandring för att ytterligare sätta fart på fantasin.

Deltagarna delades in i grupper för att spåna kring samarbeten och några visade också prov på sina uttrycksområden.

Framöver kommer de som anmält intresse att ha chansen till fler träffar med Tuomo, i Hemslöjdens lokaler i Linköping. En första repetition kommer att äga rum den 14 oktober. Det finns nu också en Facebookgrupp, för information och diskussion kring föreställningen, där datum för träffarna kommer att utannonseras. Du går med i gruppen här.

Bilder från workshopen av Mark Olson.

 

 

 

 

 

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()