fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2017

“Jag vill slå ett slag för det sega vardagsmotståndet”

fredag 03 februari 2017

“Jag vill slå ett slag för det sega vardagsmotståndet”

Karin Klingenstierna har med säker hand lett Folkbildarforum två år i rad. Nu är vi glada att välkomna henne tillbaka till konferensen även 2017.

Karin Klingenstierna är van moderator och konferencier och dessutom sångerska och låtskrivare. På Folkbildarforum 2016 fick vi höra henne såväl sjunga som hålla i presentationer och frågestunder. Det gjorde hon så bra att vi snabbt bokade upp henne även till nästa konferens.

Vad du tänker inför att komma tillbaka en tredje gång?

– Fantastiskt kul. Folkbildarforum är en perspektivvidgare och ger även mig fortbildning. Vi lever i en tid när mänskligheten skriker efter enkla svar och lösningar. Svaren kan förvisso vara enkla, men man kan bara komma fram till dem om man klarar det komplexa resonemanget. På Folkbildarforum fördjupar man förmågan att resonera. Man blir lite klokare och blir individen klokare blir samhället det också.

Det måste krävas en del för att navigera mellan så många olika ämnen och talare. Hur förbereder du dig?

–Jag läser på en hel del. I någon mån måste jag äga det som sägs, även om jag inte kan vara någon expert. Som moderator blir man väldigt generisk. Sen tar jag alltid kontakt med föreläsaren och stämmer av innan. Ber om en lista på sådan jag ska läsa eller plugga in.

Vad tänker du kring årets tema Mod och Motstånd?

–  Om mod tänker jag att det just nu är så viktigt att vi visar mod i alla led. Vi som är vuxna, myndiga människor måste visa att vi är modiga i ett samhälle som trycker på från alla håll. Och när det gäller motstånd vill jag slå ett slag för det sega vardagsmotståndet: att kunna sätta gränser och tala om vad jag tycker. Det räcker inte med ett tryck på like-knappen. Men det kan vara så enkelt som att säga ifrån när någon har fötterna på sätet på bussen. Att i varje stund våga bjuda motstånd mot det man tycker är oacceptabelt.

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()