fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2013

Kajsa Balkfors om cirkus och solidarisk individualism

tisdag 27 augusti 2013

Kajsa Balkfors om cirkus och solidarisk individualism

Vad kan vi lära oss av cirkusen? Massor! Fråga bara Kajsa Balkfors som forskat på, och själv praktiserat, cirkusens kreativa kraft. Hon har visat att många ”omöjliga” projekt kan ros i hamn med ett kreativt tänkade, inspirerat av cirkusen. Bland annat har hon forskat på hur ekonomer och cirkusartister kan lära av varandra. Och det var inte alltid som cirkusartisterna var de som var mest kreativa…

Mest känd är hon för sitt arbete med Cirkus Cirkör. Där var hon forskningschef och VD under många år. Här pratar hon om hur viljan att förändra världen var en avgörande drivkraft. På så sätt driver Kajsa en oerhört spännande mix av kreativitet, företagande och forskning.

– Mitt första möte med nycirkusen påminde mig om att jag kan lära mig flyga om jag bara vill det. Mitt favoritord är solidarisk individualism och min starkaste drivkraft är att skapa förutsättningar för medvetet växande, för individer, organisationer och samhälle, säger Kajsa.

Tillsammans med Navid Modiri kommer Kajsa till Folkbildarforum med Sverige 3.0. Varmt välkommen säger vi till Kajsa Balkfors!

Läs mer om Kajsas forskning här.

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()