Folkbildarforum

Folkbildarforum 2014

Nu är strutsboken här!

tisdag 29 april 2014

Nu är strutsboken här!

Men varför är det en struts där? Den frågan dök upp på förra årets Folkbildarforum. Då och då poppade det nämligen upp en struts på storbildsskärmen. Polletten trillade ner när de fick vår nya bok i handen. Dom kallar oss strutsar är nämligen en bok som vi gjort. Vi har utgått från en allmän missupfattninge att att folkbildningen är som strutsar – stoppar huvudet i sanden och struntar i omvärlden.

Det är en nätt bok på ungefär 50 sidor som tar upp svåra frågor på ett lättbegripligt sätt. Ska man tänka varumärke eller folkrörelse? Hur vårdar vi vår historia utan att fastna i det gamla? Vem ska stå för kalaset? Hur ska vi tänka kring välgörenhet och sponsring? Och är det verkligen sant att strutsar stoppar huvudet i sanden?

Detta är frågor som hänger ihop med årets tema, Förändring & Framtid så vi kommer att prata en hel del om detta framöver. Boken ger inte några enkla svar, utan ger snarare tips på hur man kan arbeta med de här frågorna. Hur man gör för att komma ur det vanliga lunket.

Många gillar boken och vi har fått frågor om hur man kan få tag på den. Därför gör vi den nu fritt tillgänglig så att alla kan läsa den!’

Läs boken som pdf eller beställ kostnadsfritt tryckt exemplar

Hör gärna av dig till oss och berätta om hur just du har använt boken. Har det väckt några särskilda tankar? Vi kommer att återkomma till boken inför årets konferens, eftersom de är tätt sammankopplade till årets tema: Förändring  & Framtid.

KOMMENTARER


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()