fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2013

Nu koras årets pristagare!

tisdag 19 november 2013

Nu koras årets pristagare!

Idag på Folkbildarforum ger vi pris till personer eller grupper som vi tycker gör en utomordentlig insats för folkbildningen. Varje vinnare får ett diplom och ett stipendium på 10 000 kronor. Grattis säger vi till årets vinnare!

Komikern Özz Nûjen blir årets folkbildare. Juryns motivering: Özz Nûjen är en av landets vassaste samtidskritiker, som med humor, mod, självdistans och stort engagemang verkar på bästa sätt för samexistensens Sverige.

Lärarkollegiet på Mo Gårds folkhögskola är årets folkhögskolelärare och får priset för ett engagerat och målmedvetet arbete för en grupp teckenspråkiga deltagare som inte syns eller hörs i samhället. Deltagarna på skolan är döva eller hörselskadade i olika åldrar med olika bakgrund.

De flesta har också andra funktionsnedsättningar som t.ex synnedsättning, utvecklingsstörning och språkstörning. Fokus i verksamheten är liksom årets tema ”på lika villkor” och det speglar skolans arbete såväl i lärandet som i delaktigheten och samvaron på skolan.

Amin Baledi blir årets studiecirkelledare för sitt arbete med skrivande. Juryns motivering: Amin leder skrivarcirkel där han uppmuntrar deltagarna till skrivlust och delar på ett engagerat sätt med sig av sin egen erfarenhet och kunskap inom skrivande.

Amin har varit ledare för projekt riktat mot äldreboenden där han genom radioninspelningar från svunna tider uppmuntrat de boende att diskutera historiska händelser med varandra.

Han arbetar dessutom med kurser i svenska för invandrare. Amin har en flexibilitet och ett stort engagemang i allt han gör.

Grattis till vinnarna! Alla vinnare får diplom och ett stipendium på 10 000 kronor.

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()