fbpx
Folkbildarforum

Folkbildning

Om den svåra konsten att veta tillsammans

söndag 09 februari 2020

Om den svåra konsten att veta tillsammans

Det behövs ett bildningsbegrepp som innefattar mycket mer än fakta och specifika ämneskunskaper. Det menar Sverker Sörlin, som skrivit boken ”Till bildningens försvar – den svåra konsten att veta tillsammans.” Den 3 mars håller han en lunchföreläsning i Konferenssalen på Hemslöjden i Linköping. Välkomna!

I sin bok formulerar Sverker Sörlin ett vidgat bildningsbegrepp, som betonar vikten av omdöme och gemensam förståelse. Det är en bildning som vi dessutom skaffar oss tillsammans. Men hur? Det får vi veta mer om den 3 mars, då Sverker Sörlin håller en luchföreläsning på Hemslöjden i Linköping, arrangerad av Bildningsförbundet Östergötland.

Sverker Sörlin är idéhistoriker och professor i miljöhistoria vid KTH i Sthlm. Han är ledamot i klimatpolitiska rådet, som är ett oberoende tvärvetenskapligt expertorgan som utvärderar regeringens insatser på klimatområdet. Han har skrivit en rad böcker, varav ”Till bildningens försvar – den svåra konsten att veta tillsammans” är den senaste. Boken har inspirerat årets tema för Folkbildarforum, ”Klokhet och kunskap”. 

Mer information om föreläsningen och hur du anmäler dig till den hittar du här.

Foto: Ulla Montan

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()