fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2014, Kalendarium, Utbildning

Seminariedag: Personlig dialektik med Outsiderskalan

fredag 20 mars 2015

Seminariedag: Personlig dialektik med Outsiderskalan

Förändringens fyra rum var ett seminarum som hölls på Folkbildarforum 2014.På allmän begäran håller vi ett nytt seminarium 23 april som bygger vidare på de här tankarna. Det handlar om Personlig dialektik med Outsiderskalan!

Förändringens fyra rum är en teori om förändring, utveckling och stabilitet. Den handlar om  förnyelse och hur den kan förstås och hanteras – av individ, grupp eller organisation. Den har sin bas i forskning och väl beprövad erfarenhet. Upphovsman är Claes Janssen.

Personlig Dialektik baserar sig på förekomsten av två helt skilda livsförhållningssätt: två mycket olika sätt att se på sig själv, på andra och på samhället samt dess konsekvenser vid utveckling och förändring. I såväl önskade som oönskade lägen. Personlig dialektik syftar till att öka sin självkännedom. Bästa sättet att förstå teorin om Förändringens fyra rum är att ta hjälp av andra och bygga upp den tillsammans.

Detta analysinstrument ger ökad självförståelse, personlig utveckling samt större acceptans för och tillvaratagande av personliga olikheter. Utmärkt i t ex ledarutveckling eller i samband med livs- och karriärplanering.

Personlig Dialektik används i arbete med individuell utveckling för att bland annat öka självkännedomen och ge bättre förståelse för egna och andras preferenser – och för de konsekvenser som dessa preferenser har för verksamheten. Det handlar till exempel om förmågan att fatta genomtänkta och realistiska beslut under stark stress eller i vardagslag.

Används företrädesvis i mindre grupper och enskilt. Utmärkt stöd vid större och mindre förändringar liksom vid kriser och konflikter.

Välkommen till seminarium den 23 april kl 13.00 – 16.00 i Bildningsförbundets lokaler!

Seminarieledare är Anneli Dahlqvist, certifierad användare. Anmälan senast den 17 april till anneli@bildningsforbundet.se.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av Förändringens Fyra rum för att delta.

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()