Folkbildarforum

Folkbildarforum 2014

Skolvision: ”Även de utanför boxen ska få vara med”

måndag 03 november 2014

Skolvision: ”Även de utanför boxen ska få vara med”

Annette Wahlgren står bakom det omtalade projektet Skolvision. Det samlar skolvisionärer i hela landet kring idén att alla barn – även de som är ”utanför boxen” – ska få precis det stöd som de behöver.

När Annette gick i skolan hade hon svårt att sitta still. Att koncentrera sig på något ointressant var nästintill en omöjlighet för henne. Så Annette fick ingen bra skolgång och hade en del trassel längs vägen. Idag har det resulterat i ett stort engagemang för barn och unga med liknande problematik.

Annette har arbetat i skolan med att utbilda såväl barn som lärare och blivit allt mer inriktad på skolutveckling. Därför startade hon stiftelsen TCFF – The Conscious Future Foundation och projektet Skolvision, som hon ska prata om på Folkbildarforum.

– En av grundstenarna i vårt arbete är att man inte ska se det annorlunda som ett problem. Vi är ju alla olika. För mig är det min tillgång – det är anledningen till att jag är där jag är idag och gjort allt som jag gjort, säger Annette.

En del är rädda för att Skolvision på något skulle ta över arbetet i skolan. Men Annette tycker att Skolvision är – och ska vara – ett komplement. Hon menar att Skolvision kan öppna upp för nya vägar, som inte måste vara baserat på vetenskap.

– Vetenskap är såklart viktigt, men om vi kan hitta nya vägar för att hjälpa barn och unga så vill vi göra det, säger Annette.

Annette Wahlgren pratar på Folkbildarforum 19 november.

Etiketter:, , ,

KOMMENTARER


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()