fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2014

Skolvision: ”Vad är orsaken till problemet?”

torsdag 06 november 2014

Skolvision: ”Vad är orsaken till problemet?”

Annette Wahlgren kommer till Folkbildarforum för att prata om Skolvision, som vi skrev om i förra inlägget. Hon berättar om hur arbetet i skolan har fått henne att se alla barn och unga som hamnar mellan stolarna. Men det finns också många goda exempel och det är de som hon vill lyfta fram.

– Jag tror på att lyfta det positiva för då kommer till slut inte det negativa få lika stor plats. Jag tror inte på att arbeta mot något, jag tror på att arbeta för något. Om man tar mobbning som exempel: Mobbning är ett symptom på något annat, och det är det som vi ska titta närmare på. Vad är orsaken till problemet? Vad behöver förstärkas för att mobbning inte ska uppstå?

Stiftelsen TCFF:s uppgift är att driva och stötta nytänkande och innovativa projekt som främjar barn och ungdomars hälsa. Ett av dessa projekt är Skolvision som nu tar klivet in i en ny fas där de ska bygga en unik plattform.

– De som kan teknik kallar den tredje generationens sociala medier. Där kommer man bland annat hitta metoder och goda exempel. Vi vill kunna motivera unga, och hur ska vi kunna få dem att förstå att skolan är bra och viktig om vi bara pratar om det negativa?

Annette håller ett seminarium på Folkbildarforum 19 november. Dels pratar hon om Skolvision men även om samarbete och vikten av inre ledarskap.

– Vi är alla vanliga människor, och vi kan alla göra mer än vi tror – det vill jag också förmedla under min föreläsning, säger Annette.

Etiketter: , , ,

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()