fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2017

Stina Wollter till Folkbildarforum!

fredag 07 april 2017

Stina Wollter till Folkbildarforum!

Hon är konstnär, radioprogramledare, sångerska och textförfattare, men kanske mest känd för sin enträgna kamp för människans rätt att vara sig själv. I höst kommer Stina Wollter till Folkbildarforum. Temat Mod och Motstånd är ”som skräddarsytt” för henne, säger hon själv.

Med över 100 000 följare på sitt Instagramkonto tar Stina Wollter dagligen fajten med de rådande skönhetsidealen, visar motbilder och blottlägger det näthat som följer med att gå emot rådande normer. Som hon själv skriver: “Jag vill bidra till ett oretuscherat flöde på Instagram. Hur ska vi hitta kroppsacceptans om vi bara matas med bilder som får oss att längta bort från våra egna själsfodral, må dåligt och känna oss som ting som hela tiden måste förändras eller förbättras?” Mod och motstånd som i en liten ask.

Just nu dansar hon sig in i ännu fler svenska hjärtan i TV4:s Let’s Dance, men på hennes Instagramkonto har dansen länge varit ett återkommande uttryck för kroppsaktivism, under hashtaggen “StinaWollterdansarförlivet”.

Lars Holmgren är glad att kunna välkomna henne till Folkbildarforum.

– Jag lyssnade på Stina i höstas, just när vi hade bestämt att temat för 2017 skulle vara Mod och Motstånd. Jag kände direkt att hon personifierade en viktig del av temat, att våga utmana sig själv och stå upp får något, trots allt skit man kan få för det. Att våga steget för att det betyder mycket för andra, och för att man trots allt inte är ensam.

– Temat är som skräddarsytt för mig, hälsar Stina Wollter, från dansrepetitionerna.

Anmälan till Folkbildarforum 2017 och öppen. Anmäl dig här!

Foto: Johanna Fellenius

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()