fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2017

Tips från coachen

måndag 27 november 2017

Tips från coachen

Med bara en dag kvar till Folkbildarforum 2017 pågår febril aktivitet på Bildningsförbundets kansli och förberedelserna är i full gång inne i Konsert & Kongress. Fler deltagare än någonsin tidigare väntas till årets konferens.

Namnskyltar och presenter till föreläsare ska fixas, bokbord och utställningar ska styras upp.

– Det är hur mycket praktiskt som helst kvar att göra, säger Lars Holmgren, på Bildningsförbundets kansli.

– Det kommer fler deltagare än någonsin tidigare, så det är mer jobb, men också ännu roligare. Det är fortfarande folk som hör av sig och vill göra en sen anmälan och vi har fått mycket beröm för årets program. Jag hoppas och tror att vi kan leva upp till det.

Folkbildarforums första dag kröns med kvällsföreställningen ”Vi släcker mörkret” i regi av Tuomo Haapala. Arbetet med föreställningen har pågått sedan i maj. Omkring 150 personer från många olika håll medverkar i scenkonstverket så det har inte gått att repetera i lika hög grad som man normalt gör. Men under måndagkvällen är det dags för genrep.

– Att ordna en stor konferens i samma lokal som vi ska ha en föreställning i på kvällen kräver en hel del tekniska lösningar. Det har satt myror i huvudet på oss. Men det är många, inte minst på Konsert & Kongress, som ställer upp och gör mer än de förväntas göra, för att det är spännande och roligt.

Har du några tips till konferensdeltagarna?

– Kom i tid! Alla föreläsare är bra, men det vore väldigt synd om ni missade Lena Halldenius, som är först ut.

– Och tänk gärna att Folkbildarforum inte bara är en konferens, utan att det handlar om att vilja någonting, att via folkbildning påverka samhället i en dyster tid. Vid nästa års Folkbildarforum kommer det att ha varit ett val. Hur ser demokratin ut då? Finns det hot mot den? Folkbildarforum är en viktig del i ett pågående arbete.

 

På bilden: Roland Pettersson, Bertil Jedeskog och Lars Holmgren förbereder namnskyltar och material till Folkbildarforum 2017. 

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()