fbpx
Folkbildarforum

Folkbildarforum 2016

Tips och tankar från kanslichefen

fredag 18 november 2016

Tips och tankar från kanslichefen

Nästa vecka samlas vi för två dagars fördjupning i folkbildningens mest aktuella frågor. Folkbildarforums nye kanslichef Lars Holmgren är mitt uppe i förberedelserna inför sin första konferens, men bjuder ändå på några tips och en kommentar till nästa års tema för Folkbildarforum: ”Mod och Motstånd”.

Det är mycket att tänka på och fixa med dagarna före Folkbildarforum. Körscheman ska synkas och material ska färdigställas. Telefonen ringer och sms-plingar konstant

– Men det rullar på och är – oftast – roligt. Hoppas all teknik ska funka och att inte någon influensa slår till och hindrar medverkande och deltagare från att ta sig hit. Peppar, peppar.

Vad ser du själv fram emot?

– Jag ser fram emot helheten och känslan av att vi gör något viktigt tillsammans. Och så alla möten med människor som arbetar med folkbildning i vardagen och de som på annat sätt tänker och verkar för att ”lämna denna värld lite bättre än vad det var när jag kom dit”.

– Inte minst ser jag fram emot Hans Abrahamsson som avrundar konferensen med en tolkning av läget i världen utifrån vårt tema och med reflektioner om vad som sagts under våra två dagar tillsammns. Han ska även ge en passning till vårt arbete med nästa års tema för Folbildarforum

Några tips och råd till konferensdeltagarna?

– Glöm inte ställa väckarklockan tidigt på tisdagmorgon. Ha höga förväntningar på vad som ska hända, men glöm inte att vi alla som är där bidrar till vad vi får ut av Fokbildarforum. Och missa absolut inte konserten med världsmusikgruppen Golbang på tisdagkvällen!

Nästa års tema för Folkbildarforum är klart – ”Mod och Motstånd”. Vad kan du berätta om det?

– Jag ser en klar linje mellan de senaste årens teman, ”Mätas eller Mötas”, ”Makt och Mening” och detta. Ett undertema blir “mänsksliga rättigheter för alla eller medborgerliga rättigheter för vissa”. Vi har en hel del ideer och vi har redan pratat med några spännande människor och verksamheter som vi vill ha med oss under temat. Mer avslöjar jag inte nu.

På bilden: Roland Petterson och Lars Holmgren packar påsar med smått och gott till alla konferensdeltagare.

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()