fbpx
Folkbildarforum

Uncategorized

Tre frågor till
Lars Holmgren/
Folkbildarforum

tisdag 20 november 2018

Tre frågor till <br> Lars Holmgren/<br>Folkbildarforum

Strax invigs Folkbildarforum i Crusellhallen i Linköping tillsammans med Världens Mammor. Sedan rullar det på med utmanande föreläsningar och samtal, klimatrevy och föreställningen AI-drömmar. Men vad gör Bildningsförbundet Östergötlands Lars Holmgren såhär de sista timmarna innan?

 

Vad snurrar i ditt huvud just nu, med konferensen alldeles runt hörnet?

– Mycket kring det praktiska förstås. Vi blir runt 400 som deltar på konferensen. Sen funderar jag på skillnaden mellan att vara en realistisk visionär och en visionär realist?

Årets tema för Folkbildarforum är Vision & Vilja. Vad är din egen vision och vilja med programmet för konferensen?

– Jag hoppas att Folkbildarforum ska ge inspiration till visioner om ett gott och rättvist samhälle och till viljan och modet att agera för detta.

– Förresten, det där med realistisk visionär. Det låter urvattnat. Jomenvisst; rättvisa, allas lika värde och värdighet, omställning för att möta klimathoten…det står nog den realistiska visionären för. Men hen måste ju vara realist och går nog vilse i sin fadda realism. Det enda riktigt realistiska är väl att vara en visionär realist. Hen har nog ett större allvar i att verkligen försöka förstå världen, samhället och människorna, och närmare till viljan att handla även när det är obekvämt. Men Linköpingsonen Tage Danielsson har ju sagt att tvivlet är störst av allt, så fasiken om jag inte blir osäker, kanske är det tvärtom.

Dina bästa tips för att som deltagare få ut så mycket som möjligt av konferensen?

– Missa inte invigningen med Världens Mammor och kvällens avslutande föreställning AI-drömmar. Och inte heller något av allt det spännande som händer däremellan. Allt hänger ihop. Men glöm int att dricka vatten och sträcka på benen emellanåt!

Hela programmet för Folkbildarforum den 21/11 hittar du här.

Foto: Mark Olson

 

KOMMENTARER


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Äldre inlägg ()
Nyare inlägg ()